Overslaan en naar de inhoud gaan
Het begin

 

Hoe het allemaal begon...

Boerderij De Diervoort is al honderden jaren oud en hoorde vroeger bij het dorp Hatert. In de jaren '30 is de opa van Theo als pachter op deze boerderij gekomen, toen nog een gemengd bedrijf, zoals er zoveel waren in die tijd. Toen Piet en Willy Hopman (de ouders van Theo) de boerderij overnamen rond 1970, hebben zij gekozen voor specialisatie in melkkoeien, dus de varkens en kippen verdwenen van de boerderij. Theo is in 1984 samen met zijn ouders het bedrijf gaan runnen en in 1996 heeft hij samen met Ine de boerderij overgenomen.

Natuurgebied

Inmiddels was de stad Nijmegen flink gegroeid en uitgebreid met bijv. de wijk Dukenburg Deze wijk kwam heel dicht bij de boerderij te liggen. Aan de andere kant van boerderij De Diervoort bevindt zich het natuurgebied de “Overasseltse en Hatertse vennen”. Veel mensen trokken vanuit de stad richting het natuurgebied om de nodige rust en ontspanning te zoeken. In die tijd wist men ook al vaak onze boerderij te vinden om even een kijkje te komen nemen bij de koeien en de kalfjes.

Kaasmakerij en winkel

Het idee om de mensen wat meer te bieden heeft uiteindelijk vorm gekregen eind 1996. Toen is er op onze boerderij een kaasmakerij ingericht en hebben we de oude deel van de boerderij verbouwd tot een winkel waarin de zelfgemaakte boerenkaas en –zuivelproducten verkocht konden worden. Op 5 april 1997 is de winkel geopend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landwinkel

Naam vestiging

Korte omschrijving van de vestiging. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Sem nulla pharetra diam.

Contactgegevens

Openingstijden

Neem contact op

Contactformulier