Koeien

90 melkkoeien

Op de boerderij houden we 90 melkkoeien. Deze koeien worden twee maal daags gemolken, 06.00 uur ’s morgens en 18.00 uur ’s avonds. De melk wordt verzameld in een grote koeltank. Een derde deel van de melk gebruiken we om kaas en zuivel te maken, tweederde deel van de melk gaat naar de melkfabriek FrieslandCampina. De koeien gaan in de lente, de zomer en het najaar zoveel mogelijk naar buiten.

Koeientunnel

Op het erf van de boerderij bevindt zich een speciale koeientunnel waar de koeien doorheen lopen om in het weiland te komen. In de winterperiode staan de koeien een aantal maanden op stal omdat het buiten te nat en te koud is en er te weinig gras in de wei staat om te eten. Meestal staan ze de maanden november tot en met maart binnen. Ze worden dan op stal gevoerd met hoofdzakelijk kuilvoer en mais. Het voordeel van de winterperiode is dat de bezoekers op onze boerderij de koeien meteen zien als ze het erf op komen.

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.